Túrós-kukoricapelyhes palacsinta, joghurtos málnával


Szabó Veronika, a “Keressük a hónap laktózmentes receptjét!” pályázatunk áprilisi nyertesének receptje.

Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 csomag Magic Milk laktózmentes túró
  • 10 dkg teljes kiőrlésű, fehér tönkölyliszt
  • 5,5 dkg natúr kukoricapehely
  • 3 db tojás
  • 3,5 dl Magic Milk laktózmentes friss dobozos tej 2,8%
  • 8 dkg vaj
  • 5 dkg barna nádcukor
  • 1 vanília rúd kikapart belseje, ha nincs, egy teáskanál vanília kivonat
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só

A töltelékhez:

  • 3 doboz Magic Milk laktózmentes joghurt
  • 40 dkg málna, vagy eper
  • 3-4 evőkanál méz

Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukorral, vajjal és a vaníliával habosra keverjük.
Hozzáadjuk a túrót, majd a liszttel elkevert sütőport, a tejjel felváltva keverjük hozzá. Pár percig állni hagyjuk, majd beleforgatjuk a kukoricapelyhet.
A tojásfehérjéket, egy csipet sóval, kemény habbá verjük és ezt is hozzáadjuk óvatosan a masszához.
Teflon serpenyőben, egy-egy merőkanálnyi tésztát elterítünk, elsimítjuk a kanál hátával kistányérnyi méretre, majd mindkét felüket, lassú tűzön, megsütjük. Ha a sütéssel nem akarunk vacakolni, könnyebb sütni, ha kihagyjuk belőle a cukrot, mert úgy kevésbé tapad. Viszont, megéri a fáradozást azt garantálom! A kukoricapehely, olyan finom ízt ad ennek a palacsintának, hogy nálunk a sima palacsinta az már nem is kell.

A töltelékhez: a joghurthoz hozzákeverjük a mézet, majd a málnát és megtöltjük vele a palacsintákat. De ha nincs éppen semmilyen gyümölcsünk, nagyon jól illik hozzá a fahéj is, egy kevés joghurttal megöntve.