Epres hideg gyümölcsleves


Hozzávalók:

  • 300 g eper
  • Csipet só
  • 1 kevés (kb. egy félujjnyi) friss gyömbér reszelve – kihagyható, de ettől lesz pikáns a leves
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1/2 mokkáskanál szegfűszeg
  • 1 citrom karikázva
  • 1 evőkanál 4-szeres erősségű édesítőszer
  • 1,5 l víz
  • 1 vaníliás pudingpor
  • 3 dl Magic Milk laktózmentes tejszín

Elkészítése:

Feltesszük a vizet, egy csipet sóval, az édesítővel, a citromkarikákkal és a fűszerekkel főni. Amikor felforrt beletesszük az epreket és puhára főzzük. Közben kikeverjük a pudingot a tejszínnel, hő kiegyenlítjük, és hozzákeverjük a leveshez a tejszínes pudingot. Átforraljuk, és bot mixerrel simára keverjük. Hűtőben hűlni hagyjuk.