"> Fokhagymakrém leves füstölt lazaccal és füstölt sajttal | Laktózmetes.hu

Fokhagymakrém leves füstölt lazaccal és füstölt sajttal


Bakos Andrea, az Örömkonyha bloggerének receptje
http://oromkonyha.hu/

Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj (laktózmentes vajkrém)
  • 3 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 dl laktózmentes tejszín
  • 2 ek (24 g) liszt
  • 1 l húslé
  • só, bors, szerecsendió
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt
  • 10 dkg füstölt lazac

Elkészítése:

Egy mély lábosban megolvasztjuk a vajat , majd beletesszük a megtisztított és felkarikázott vöröshagymákat, megdinszteljük míg szép aranybarna színük lesz.Ekkor hozzáadjuk az fokhagymanyomón áttört fokhagyma gerezdeket, és további 1 percig pirítjuk.Felöntjük 2 liter húslével, és befűszerezzük, sóval, borssal, szerecsendióval. Felforraljuk, majd további 20 percen át alacsony lángon főzzük.A legvégén a tejszínhez hozzáadjuk a 2 ek lisztet, simára keverjük, majd a leveshez adjuk és egyenletesen elkeverjük. Botmixer segítségével selymessé keverjük. Tipp: adjunk hozzá a leves levéből is pár kanállal, így nem lesz csomós a habarásunk mikor a leveshez adjuk. Tálalás: a levest egy mély tálkákba tesszük, ráfektetjük a lazaccsíkokat, és megszórjuk reszelt füstölt sajttal, esetleg tehetünk még rá felaprított snidlinget is.