"> Fűszeres narancskrémleves mézeskalácsos habcsókkal | Laktózmetes.hu

Fűszeres narancskrémleves mézeskalácsos habcsókkal


Kis-Varga Judit, a Csak a Puffin blog szerzőjének receptje
http://csakapuffin.cafeblog.hu/

Hozzávalók:

  • 1 l narancslé
  • 10-12 dkg cukor
  • 1 rúd vanília kikapart magjai
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 dl laktózmentes tejszín
  • 1 dl laktózmentes tej
  • 1 tojássárgája
  • 1 ek (12 g) liszt

A habcsókhoz kb. 15 db-hoz:

  • 1 tojásfehérje
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tk (4 g) kukoricaliszt
  • 1 tk (5 ml) almaecet
  • 1 mokkáskanál őrölt gyömbér

Elkészítése:

Elkészítjük a habcsókokat: A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot és fényes habbá verjük. Hozzáadjuk az almaecetet, az őrölt gyömbért és a kukoricalisztet és összeforgatjuk.

Nyomózsákkal 2-4 cm átmérőjű hegyes kupacokat nyomunk a sütőpapíros tepsire majd 150 fokon kb. 30 percig sütjük. A tepsin hagyjuk teljesen kihűlni a habcsókokat.

A narancslevet felforraljuk a cukorral, a vaníliarúd kikapart magjaival és a fahéjjal. A tejszínt, a tejet, a lisztet és a tojássárgáját összekeverjük, majd ha felforrt a cukros narancslé, lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a tojásos-lisztes tejszínt és visszatoljuk a tűzre. Összefőzzük, majd jól lehűtjük tálalás előtt.

A levest a habcsókokkal tálaljuk.