"> Kapros túróval töltött paradicsom | Laktózmetes.hu

Kapros túróval töltött paradicsom


Bakos Andrea, az Örömkonyha bloggerének receptje
www.oromkonyha.hu

Hozzávalók:

  • 8 szem paradicsom
  • 360 g laktózmentes túró
  • 150 g laktózmentes tejföl
  • 150 g laktózmentes natúr joghurt
  • 2 fej vöröshagyma
  • só, bors, fokhagymakrém
  • 1 tk (5 g) aprított chili
  • 1 csokor apróra vágott kapor

Elkészítése:

A túrót egy mély tálban villával összetörjük. Hozzáadjuk a tejfölt és a natúr joghurtot, valamint az apróra vágott vöröshagymát. Fűszerezzük sóval, borssal, fokhagyma krémmel, az apróra vágott chilivel. Végül belekeverjük az apróra vágott kaprot.

A paradicsom tetejét levágjuk (a száras fele legyen alul, hogy megálljon), és megtöltjük a túró töltelékkel. 1-2 órán át a hűtőben hűlni hagyjuk, ezalatt az ízek is összeérnek, de akár már előző nap is elkészíthetjük.