Lazac tatár keksszel


Hozzávalók:

A tatárhoz:A páchoz:A kekszhez:
2 db lazacfilé130 g só80 g rozsliszt
30 g lila hagyma130 g cukor100 g liszt
25 g kapribogyó1 db lime héja8 g keményítő
10 g mustár1 db citrom héja70 g dió
2 tk Worcester szósz2 szál kapor2 csipet só
2 ek Magic Milk laktózmentes tejföl1 tk koriandermag100 g Magic Milk laktózmentes vaj
½ db lime leve 1 ek méz
  1 db tojás

Elkészítése:

A kekszhez a liszteket, a keményítőt, az aprított diót és a sót egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat, a mézet és a tojást, és összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük fél órára, majd lisztezett felületen kinyújtjuk, kiszúróval, kerek formával, és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percet sütjük. Egy tálban összekeverjük a sót, a cukrot, a lime- és citromhéjat, a kaprot és koriandermagot, majd betakarjuk vele a pisztrángot. 2 órát így hagyjuk, majd kivesszük a halat, lemossuk róla a ráragadt pácot, és szárazra töröljük. A halat lebőrözzük, és apróra vágjuk a hagymával és a kapribogyóval együtt. A többi hozzávalóval jól összekeverjük, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük.