Nyári saláta joghurtos dresszinggel


Hozzávalók:

  • 25 dkg káposzta
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 csokor retek
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • Magic Milk laktózmentes görög joghurt vagy natúr joghurt
  • 3 db koktél paradicsom

Elkészítése:

A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, a torzsáját kivágjuk. Az uborka végeit levágjuk, a retket megtisztítjuk. Megmossuk a zöldségeket, lereszeljük mindet. Megsózzuk, félretesszük. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A kaprot megmossuk, finomra vágjuk. A joghurtot simára keverjük, hozzáforgatjuk a fokhagymát és a kaprot. A zöldségekből kinyomkodjuk a nedvességet, majd összeforgatjuk a fokhagymás-kapros joghurttal. Végül néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Friss kenyérrel kínálhatjuk, rántott vagy grillezett húsok mellé.