"> Rumos gesztenyekrém leves | Laktózmetes.hu

Rumos gesztenyekrém leves


Bakos Andrea, az Örömkonyha bloggerének receptje
http://oromkonyha.hu/

Hozzávalók:

  • 1 l laktózmentes tej
  • 1 db vaníliarúd
  • 1 tasak vanília pudingpor
  • 25 dkg gesztenye massza
  • 1 ek (12 g) fahéj
  • 1 dl rum (rum aroma)
  • 1 ek (20 g) méz

Elkészítése:

1 l tejet egy nagyobb lábasban felteszünk melegedni, majd belekaparjuk a vanília rúd belsejét. Hozzáadjuk a tasak vanília pudingot, és simára keverjük. Hozzáadunk 1 dl rumot (ha gyerekek is fogyasztják a levest, használjunk inkább rum aromát.)Ezt követően belemorzsoljuk a gesztenyemasszát, es egy botmixer segítségével simára keverjük.A végén fahéjjal és mézzel fűszerezzük. A legfinomabb, ha hűtőben lehűtjük, és hidegen fogyasztjuk. Tálaláskor nyomjunk rá tejszínhabot.

Tipp: íz világában nagyon passzol hozzá a meggy íze. Ha van egy kis időnk, főzés előtt a meggyet 1-2 órán keresztül áztassuk be a rumba, és ezt adjuk a gesztenyekrém levesünkhöz.