Tárkonyos csirke raguleves


Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 500 g csirkemellfilé
  • Só, bors
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 fej karalábé
  • 1 db zeller
  • 2 db babérlevél
  • 2 szál friss tárkony
  • 2 marék zöldborsó
  • 200 ml Magic Milk laktózmentes tejszín
  • 1 db citrom leve

Elkészítése:

A hagymát finomra vágjuk, és az olajon megpirítjuk, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát és a felkockázott csirkemellet, amit szintén kicsit megpirítunk, sózunk és borsozunk. A leveszöldségeket felkockázzuk, és hozzáadjuk a húsos alaphoz, kicsit átforgatjuk, és felöntjük 1,5 – 2 liter vízzel, beledobjuk a babérlevelet és a felaprított tárkonyt, és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ezután hozzáadjuk a zöldborsót, majd ha az is megfőtt, beleöntjük a laktózmentes tejszínt. Ha újra felforrt a leves, ízlés szerint facsarunk bele egy kevés citromlevet.