Tzatziki


Hozzávalók:

  • 3 db kígyóuborka
  • Só, bors
  • 200 g Magic Milk laktózmentes görög joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ág friss menta
  • 1 csokor friss kapor
  • Olívaolaj és friss kapor a díszítéshez

Elkészítése:

Az uborkát megmossuk és lereszeljük nagy lyukú reszelőn. 1 teáskanál sóval összekeverjük, és állni hagyjuk, amíg elkészítjük a mártást. Ehhez egy közepes tálba borítjuk a joghurtot, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, 1 teáskanál sót, frissen őrölt borsot és a felaprított zöld fűszereket. A besózott uborkát egy konyharuhába csavarva kinyomkodjuk, és a joghurtba tesszük. Friss kaporral és olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.